CHOCOLADETAART MET AARDBEI EN DADELS. MAKKELIJK EN SNEL TE MAKEN! Een recept om je vingers bij af te likken.

chocoladetaart met dadels en aardbeien. Snel en makkelijk te maken.

Eens gevonden ergens in een supermarktkrantje. De basis wat mij bracht op dit recept. Zelf hier en daar aangepast. Met hulp van de kinderen. Tijdens het taart-eten hoor ik precies wat er nog mist. Soms combinaties waarvan ik denk: Oei, ik weet niet of dát wel goed is. Waarom niet proberen?
Dat bewijst deze taart.

Wat gaat erin:
100 gram roomboter
100 ml perenstroop
200 gram dadels
3 eieren
250 gram verse kaas
175 gram speltmeel
25 gram cacaopoeder
een handjevol aardbeien

En voor de topping:
chocolade (lekker puur) en een klontje roomboter
een stuk of 5 dadels

Zo maak je de chocotaart aardbei en dadels:

Smelt de roomboter langzaam in een pan. Knip de dadels in drieën en roer door de boter. Klop de eieren erdoor. Voeg de verse kaas toe.
Meng in een andere kom het meel met het cacaopoeder en maak een beslag met het roomboter mengsel.
Snij de aardbeien (of ander rood fruit) in stukjes en roer door het beslag.
Schep in een ronde vorm van ongeveer 20 cm.
Bak de taart gaar in 45 minuten op 180 graden.

Voor de topping smelt je de chocolade met het klontje roomboter. Smeer royaal over de afgekoelde taart. Snij de dadels door de helft en duw ze in de gesmolten chocolade.

En of tie gezond is?
Normaal bestaan de ingrediënten van mijn baksels uit broccoli, havermout, noten, kokosolie, avocado en andere heerlijkheden. Uit dat oogpunt is deze taart niet iets van ‘laat ik eens wat gezonds gaan eten’. Maar ongezond is hij ook niet.
Wil je liever geen zuivel, gluten of wat dan ook?
Alles is aan te passen. Dus ga voor jouw taart.

Ook een lekkere (verantwoorde) taart ontdekt? Laat ons meegenieten en stuur een fotootje door. Njammie!

KINTA DINERBORD ACACIAHOUT 33 cm

 

Geef een reactie

Open chat
Hallo! U kunt ons ten alle tijden een bericht sturen als u vragen heeft! Wij reageren zo spoedig mogelijk.
Powered by