WELKE WANDDECORATIE MOET JE KIEZEN? Tips over hoe jij je muur indeelt.

metalen muurdecoratie bloemen, bloemstuk metalen muurdecoratie, groot ornament bloemen aan muur

Heb jij dat ook? Een lege wand in je woonkamer. Een kale hal als je binnenkomt.
Kortom, een wand die wel wat sfeer kan gebruiken. Maar wat hang je daar nu op?
We bieden je genoeg inspiratie aan.

Waarom wanddecoratie meer is dan een lege plek opvullen

Wanddecoratie geeft niet alleen sfeer in huis. Het is veel meer dan dat. Als je het goed doet, speel je met de keuzes. Zo creëer je onopvallend een extra dimensie in huis.
In muurdecoratie aan je wand kan je spelen met kleur, sfeer, vorm, afmetingen en meer.
Wanddecoratie kan dienen als een focuspunt in een kamer, waarbij de aandacht wordt getrokken naar een specifiek gebied. Dit helpt om de indeling van de ruimte te begeleiden en de aandacht van de kijker te sturen. Dit wordt veel toegepast in een zakelijke omgeving, maar is net zo goed van toepassing bij jou thuis.
Wil je de ruimte kleiner of juist hoger laten lijken? Vorm en kleur van een decoratie aan de wand kunnen je visuele blik van ruimte beïnvloeden. Maak daar gebruik van!
Ook kan een decoratie aan de wand helpen in een betere akoestische omgeving. Vooral doek of stof is hiervan een goed voorbeeld.

We maken het je niet gemakkelijk en komen niet met standaard tips en tricks. Je inrichting van je huis is heel persoonlijk. Je moet het wat dat betreft zelf doen. Dat geldt ook voor de muurstickers die je op de wand plakt.

Welke tekst kies jij voor aan de muur?

Muurdeco is heel persoonlijk. Hot is om een tekst op de muur te plakken. Voor degene die zelf geen inspiratie voor prachtige teksten kunnen vinden, is genoeg keuze in standaard mooie gedachten te vinden. Maar hoe weet je of de tekst je blijft aanspreken?
Ga voor een persoonlijke tekst op de muur met meerwaarde. Waarde die alleen voor jou geldt. Zo wordt jouw leus aan de wand niet een slogan waar je elke dag gedachteloos aan voorbij loopt. Is het jouw tekst? Dan wordt je regelmatig stilgezet.
Wie kent het niet?
In de drukte van de dag. Even een momentje komen tot jezelf. Een herinnering waar jij wilt waar het leven om draait.
Hoe mooi is dat.

Met wanddecoratie de natuur in huis

Nee, geen waterval in huis zoals Frank Lloyd Wright. Wel natuurlijke materialen zoals jute en gras. Hout. En met een stukje geleefd en vergankelijkheid erin, kies je voor verweerd of gerecycled hout. De betekenis van karakter en passie in je huis.
Nee, geen boom in huis zoals Ray Kappe. Alhoewel ik het geweldig vind: Het Kappe House uit 1967 waarin de natuur in het huis is geïntegreerd. Een baanbrekend voorbeeld van organische architectuur en duurzaam ontwerp. Een ontworpen huis als een modulair systeem. Met een open plattegrond, veel glas voor natuurlijk licht en integratie met de omliggende natuur.
Maar goed, wij hebben het meestal te doen met het huis waarin we wonen. Vergis je niet, voor jou zijn niet minder mogelijkheden. Wist je dat planten in je huis stip op nummer 1 staan? En zet ze gerust in elke ruimte neer. Waar een beetje daglicht is, is plek voor een plant.
Met planten zuiver je de lucht.
Je focus en je gemoed.
Hoe fijn is dat.

Terug naar wanddecoratie.

Dieren als wanddecoratie

Yep, opgezette dierenhoofden aan de wand. Daar moet je van houden. En is niet voor iedereen geschikt.
Wel de metalen dierenfiguren voor aan de wand. Zo creëer jij direct wat kleur aan je muur. Deze dierenfiguren zoals de vlinder en de gekko worden vaak in een kinderkamer opgehangen. Of in het toilet. Dat is een ruimte die we vaak overslaan en voor niet meer dan een scheurkalender of tegeltjeswijsheid wordt gebruikt. Geef het gerust wat sfeer. Wedden dat je complimenten krijgt van je visite die het toilet bezoekt?
Metaal wordt vaak gezien als koud en kil. Niets is minder waar. Het metaal van onze muurdecoratie is van gerecycled metaal. Metaal en blik met een verleden. Ook al zou je dat niet zeggen. De mooiste delen worden uitgezocht door de ambachtslieden in Indonesië.
Je zou het eigenlijk in het echt moeten zien. De combi van metalen bladeren in warme kleuren.

Muurdecoratie. Het is en blijft een persoonlijk iets. Ga jij voor muurstickers. Met of zonder heldere kleur?
Ga je voor muurdeco van gerecycled metaal.
Of verweerd hout, zoals de natuur in huis?
De keuze is aan jou.

Dit blog bevat een gesponsorde link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?