ROTAN EN GRAS IS DE NIEUWE TREND IN HUIS. Hoe gebruik je ze?

spiegel stro rand, natuurlijke rand spiegel, ronde spiegel, ronde halspiegel brede rand

Rotan en gras is de nieuwe kleur in huis.

En dat is niet zo gek.

De geelbruine kleur van rotan match overal bij. Rotan zie je niet als kleur maar als materiaal. En dat is het unieke aan materialen uit de natuur. Ze brengen meer dan kleur. Ze brengen warmte, licht, ruimte en een gevoel van buiten zijn.
Natuurlijke materialen geven een gevoel van ontspanning. Je brein associeert het met rust en tevredenheid. Dat is niet verkeerd om te ervaren in je huis, toch?
Hoe werkt het met natuurlijke materialen in een interieur? Doe er je voordeel mee en creëer jij de mooiste combi in jouw interieur.

Welke accessoires passen in een zwart wit interieur?

Heb jij een interieur waar zwart en wit de basiskleuren zijn? Om te voorkomen dat het zwart wit te steriel en koud wordt, combineer je het met een kleuraccent. Of beter nog, met een materiaal. Rotan of jute leent zich daar uitstekend voor. Het stoort het zwart witte beeld niet maar accentueert het met warmte.
Er is een verschil voor welke accessoire je kiest. Kies je voor wanddecoratie of een accessoire op tafel?
Wanddecoratie is meestal meer in het zicht. Het bepaalt het totale beeld van de kamer. Kies je voor een accessoire op tafel, zorgt dit meer voor een verrassingseffect. Het kleurt het beeld niet totaal maar meer plaatselijk.
Een combinatie van verschillende rotan elementen maakt het een geheel. Een vloerkleed, verschillende wanddecoraties, vazen en een dienblad van gras is al snel to much. Zoals in alles zorg je voor een goede verhouding.

Welke accessoires gebruik je in een interieur met kleur?

Heb jij een interieur waar kleuraccenten zoals blauw en geel de basis zijn? Je hebt al een warme en huiselijke basis gecreëerd. Mooi is om die te versterken met natuurlijke kleuren. Omdat de lichtgele bruine kleur van rotan als materiaal gezien wordt, match deze bij alle kleuren.
Is je wand groen of terracottakleur? Je bevestigt de natuurlijke accenten in deze kleuren.

Hang jij een wanddecoratie van rotan aan de muur? Dan breek je de wand en zorg je voor ruimte in de wand. Met een spiegel met rotanlijst zorg jij voor een ruimtebreker in het kwadraat. De spiegel houd je onbewust voor de gek met de opening ‘naar buiten’.

Wat is de woonregel voor het gebruik van natuurlijke materialen?

Die is eenvoudig.
Je hebt geluk. Het voordeel met natuurlijke accessoires is dat je het niet verkeerd kunt doen. Of de woonaccessoires nu van rotan, jute of gras zijn. Het match met elkaar en bij elke kleur.
De belangrijkste woonregel bij het gebruik van woonaccessoires van natuurlijke materialen is: als jij je er zelf prettig en fijn bij voelt, dan heb je het goed gedaan.

Het is jouw huis, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?