Voor de kinderen is het niet altijd leuk.
Koekjes uit de winkel, snoep op stokjes met kleuren die je van ver ruikt.
Hier thuis krijgen ze het niet.
Dat betekent voor mij creatief zijn met alternatieve ingrediënten die niet te veel kosten. Want mezelf blauw eraan betalen. Dat doe ik dan weer niet.
Taarten en cakes werken het beste. Niet altijd even makkelijk mee te nemen, maar onder het motto: ‘waar een wil is, is een weg’ lukt het tot nu toe altijd.
Vandaag deel ik met jullie een cake koek recept wat hier een klassieker is geworden.
Ontstaan in de consternatie van thuiskomen van vakantie. Niet veel in huis en toch iets van lekkers bij het fruitje kunnen serveren.
In nog geen 5 minuten staat het in de oven.
Het recept heeft geen naam maar ik noem het: Pindakaas-taart. Met een streepje tussenin anders lees je pindakaastaart. Je las staart, toch?
Ingrediënten:
200 gram pindakaas
2 eieren
200 gram yoghurt
40 gram cacaopoeder
Eventueel maak je de pindakaastaart iets zoeter met honing of ahornsiroop. Geef een eigen twist eraan met kaneel of stukjes noot.
Roer alles door elkaar. Zet het zo’n 25 minuten in een oven op 180 graden.
Het is de bedoeling dat je de taart eet als hij afgekoeld is. Maar warm is ‘tie ook heerlijk. Iets minder stevig op het bordje, maar dat maakt de smaak dan wel weer goed.
Serveer met fruit, noten, wat je wilt.
Maak er een toetje van met een toefje kwark erbij.
Heb jij hem gemaakt? Leuk als je je ervaring deelt!