SINTERKLAASFEEST. Help, hoe doen we dat op een groene manier? Een top 5.

duurzaam cadeau, sinterklaas schoencadeautje

Het is hét avondje waar al weken naar wordt uitgekeken. Pepernoten, chocoladeletters. De kleinste met een zwarte pieten muts op. En een mooi cadeau in de kinderschoen.
Hoe zorg je er als ouder nu voor dat jezelf ook een goed gevoel overhoudt aan het feest?  Een cadeau zonder kinderarbeid, zonder een halve vuilniszak inpakmateriaal en na gebruik reyclebaar.
En het belangrijkste. Dat het dan ook met dank wordt aangenomen.
Sinterklaascadeau’s die jaren meegaan.

Duurzame cadeau’s waar iedereen blij van wordt

 1. Kies iets uit zonder plastic. Ga voor hout, papier of bamboe. Een uitzondering hierbij is Lego. Dat gaat generaties lang mee.
 2. Kies voor tweedehands. Marktplaats staat vol met ‘zo goed als nieuw’ speelgoed.
  Word lid van de Facebook groep in je regio. Hier gaat speelgoed voor soms nog onder de euro weg.
 1. Geef een abonnement op een leerzaam tijdschrift. En een mooie bewaarmap erbij.
 2. Kies voor een fairtrade cadeau. Je geeft hiermee ook een cadeautje aan een ander kind. Je zorgt er immers voor dat zijn moeder genoeg inkomsten heeft om hem naar school te laten gaan.
 3. Ga eens voor iets heel anders. Bedenk een leuk uitje en stop dit (zelfgemaakte) ticket in de schoen. Een mooie herinnering gaat altijd mee.
  Of nog leuker. Geef je kind een leeg ticket. Hij mag zelf een uitje invullen om samen met papa en mama te doen. Wel in een bepaalde straal natuurlijk.
  Anders zit je volgende week in Disneyland Parijs.

En nog een bonus –tip:

 1. Geef je een groter cadeau? Houd bijbehorende accessoires apart en geef dat later als kleinigheidje. Dan heb je het maar alvast in huis als je kind zijn zwemdiploma heeft gehaald.

Natuurlijk heb je zelf al voor pepernoten gezorgd. Zelfgebakken. Niet allemaal even mooi rond. Maar wel met natuurlijke ingrediënten.
De afgelopen week ’s morgens in de schoentjes verstopt. Die lachende gezichtjes. Daar hebben we zoveel voor over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?