HOE DECOREER JE DE SALONTAFEL MET WOONACCESSOIRES?

fruitschaal fairtrade mozaiek, mozaiekschaal chocoladebruin en geel, decoratieve schaal glasmozaiek, uniek cadeau voor hem of haar

Wat is de gouden regel van een gestylede salontafel?
Hoe zorg jij dat deze gedekt oogt? En dan het liefst zonder dat het uit een showroom van een woonwinkel lijkt te zijn geland?
Wat zet jij op de salontafel?

We inspireren je met wat tips en tricks.

De salontafel. Die is handig voor nette kopjes en gebaksbordjes als je de buren op bezoek krijgt.
Handig voor koekkruimels en halve appels tijdens de schermtijd van de kids.
Handig, noodzakelijk zelfs, voor je vermoeide voeten na een dag lang werken.
Je snapt het al.

Op een salontafel moet niet teveel staan.

Daarom is de kunst om het eenvoudig te houden. Zet hem niet vol met al het moois wat is te vinden. Een vaas, schaal of dienblad is voldoende.
Een decoratief element op een salontafel zorgt voor een aankleding van de zithoek. Je kan kleur geven of juist een natuurlijke look in de zithoek brengen.

Begin met een dienblad van jute. Dit beschermt direct het tafelblad tegen krassen. De praktijk wijst uit dat je regelmatig je decoratie verschuift voor een kopje of wat.
Het dienblad vul je aan met een vaas, bloempot met een mooie groene plant.

Zet er een mooi melk- en suikerstel neer. Zo heb jij altijd melk en suiker bij de hand. Vul het aan met een bijpassend kopje waar je lepeltjes inzet.
Altijd klaar om bezoek te ontvangen.

Ben jij een sloddervos of heb je er één in huis? Zo van sleutels, pennen, schroefjes en moertjes op tafel kwijt? Dan is een decoratieve schaal erg praktisch. Geen losse spullen meer op tafel en bovendien raak je ze minder snel kwijt. Als dat niet handig is. Degene die het kent met z’n autosleutels, beaamt het.

Houd je van fruit en heb je in de keuken niet veel ruimte? Dan is een decoratieve fruitschaal ideaal. Zo heb jij een plaats voor je fruit én een mooie schaal op de tafel. De houten schalen met een keramiek look aan de binnenzijde hebben een print in verschillende kleuren.

En als we dan naar de gouden regel gaan. Dan zijn dat er eigenlijk twee.
1. Zorg voor orde en match. Kies voor samenhang in decoratie. Dus allemaal ronde vormen, kleurtinten of stijl.
2. Zorg voor less en dismatch. Dat zijn hooguit 3 producten die totaal niet matchen. Je zet ze samen op een dienblad. Zo is er samenhang en is het één geheel op je tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?