WELKE ZEEP DROOGT JE HUID NIET UIT?

natuurlijke zeep banaan, lichaamszeep blok fruitgeur

Zeep om op te eten.
Je zou het zo doen.
In ieder geval met de geuren mango, banaan en perzik.
Vind je deze geuren nogal gewaagd? De vertrouwende geuren van lavendel, roos of teatree doen het net zo goed.
We zijn enthousiast over de natuurlijke zeep van Soap-n-Scent. En niet alleen omdat het op die afdeling in ons magazijn altijd heerlijk ruikt.
Nee, veel meer dan dat.

Deze zeep droogt je huid niet uit. En we leggen uit hoe dat komt.

Waar is de zeep van gemaakt?

Van de beste ingrediënten. Maar goed, dat zeggen veel zeepmakers. Ik ga dan ook niet zeggen dat we de beste zeep in huis hebben.
Aan jou dus de eer om te ruiken, testen en geuren.
Elke zeep bestaat uit een aantal basis ingrediënten en afhankelijk van de geur of soort zijn daar specifieke stoffen, zoals kruiden, aan toegevoegd.

De basis bestaat uit pure plantaardige vetten.
Zoals Soap-n-Scent zelf zegt: ‘We consider it immoral to kill an animal for a bar of soap’.
En dat is ook voor onszelf beter.
Plantaardige oliën verstoppen de poriën niet, in tegenstelling tot dierlijke vetten.
Het basisrecept voor de zeep begint met rijstolie. Deze zorgt ervoor dat de zeep de huid niet laat uitdrogen.
De zachtheid van de zeep dankt het aan de palmolie die is toegevoegd. Palmolie werkt ook zuiverend.
Kokosnootolie en het binnenste van palmzaden zorgen ervoor dat de zeep meer vochtinbrengend wordt en geeft ook een luchtig schuim. Als laatste wordt olijfolie toegevoegd wat een verzachtende werking heeft.

De zepen worden met de hand gemaakt. Het mooie aan dit handgemaakte proces is, dat er als bijproduct glycerine wordt gemaakt. De glycerine ontstaat door het smelten van de plantaardige oliën in het verzepingsproces. Deze glycerine is van goede kwaliteit en heeft als eigenschap dat het vocht uit de omgeving aantrekt en in de huid brengt. Glycerine komt ook van nature voor in de bovenste laag van je huid. De glycerine in de zeep tast dan ook niet de natuurlijke functie van de huid aan.

Waar wordt de natuurlijke zeep gemaakt?

In 2021 ontving Soap-n-Scent de Human Rights Awards. En dat is niet voor niets. De werknemers van het bedrijfje wat gevestigd is in Chiang Mai in Thailand werken er met plezier. Als je van bergen, klimmen en natuurschoon houdt, dan ken jij Chiang Mai waarschijnlijk beter dan ik. Chiang Mai is populair bij toeristen door de ligging aan het Himalaya gebergte.
In de loop van de jaren is de zeepproductie en het bedrijf aardig gegroeid. Waar het begon met mevrouw Pimarn Tovanabootr en een aantal dorpelingen, is Soap-n-Scent is nu zeker geen thuisbedrijfje meer. Soap-n-Scent heeft nu een werkplaats aan de rivier de Ping waar lokale werknemers werken aan de zeepproductie.
De kunst van het zeep maken nam Pimarn mee uit Amerika waar ze haar studie milieukunde gevolgd heeft.
Vandaag de dag worden de zepen van Soap-n-Scent wereldwijd verkocht.

En liggen ze dus ook hier bij Floz Design. We verwerken ze in mooie giftsets, maar als los stuk zeep worden ze ook vaak verkocht. Juist de geuren die luisteren naar smaken, dat zijn onze bestsellers.
Banaan, mint, zeewier en rijst.

De blokken zeep zijn geschikt voor je huid als bodywash onder de douche. De meeste kunnen ook als shampoo gebruikt worden in je haar. Naast de wastafel in de keuken of toilet ideaal voor je handen. Waar laat jij een frisse geur achter van mango of red jasmine rice?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen?