BOUWPAKKETTEN VAN GERECYCLED KARTON MÉT ZONNE-ENERGIE

casagami huis bouwpakket, kartonnen bouwpakket brievenbus, brievenbuscadeau, duurzaam cadeau kids, zonne energie lamp bouwpakket

Het is jammer dat je dit moment niet ziet.

Wie had kunnen denken dat ik mijn blog zou aanvullen in de tijd van 1400.
Ik kijk om me heen en stap mijn tijdmachine uit.
Hout en steen waarin je de tijd ziet ademen.
Luiken en deuren in zwaluwstaarten verbonden.

De tijd van 1400: het stadhuis in Bergen op Zoom.

Wie mij kent weet dat ik mijn tijd nuttig besteed.
De kids zie ik in mijn gedachten ondertussen speuren in de oude straatjes van Bergen op Zoom naar natuur.
Plantjes tussen de stoeptegels.
Mossen op de gevels. En wie weet, vinden ze nog iets waar ik ook van kan leren. Onder leiding van de vrijwilligers van Scharrelkids. Wie het nog niet kent, raad ik aan te googelen.

Hoe leuk is het. Struinen in het bos met een zoekkaart. Het ontleden van paddestoelen, uilenballen en wat nog niet meer. Duiken met een schepnet in de slootjes. En vandaag dus: het ontdekken van de natuur in hartje stad.
Ze sluiten af met een klokkenspel van de beiaardier op de Peperbus. Dat dan weer wel, want actie en cultuur hoort er ook een beetje bij.

En zo zit ik dan. Met mijn werk in de tussentijd. Wie zijn connecties heeft, zit op de mooiste plekjes. Laptopje mee, muziekje aan, theetje erbij en schrijven maar.

Vandaag over bouwpakketten van karton. Auto’s, vuurtorens en huisjes.

Bouwpakketten van gerecycled karton mét zonne-energie

Het is fascinerend hoezeer kinderen openstaan voor avontuur en ontdekking, zowel in de weidse natuur als in de betonnen jungle van de stad. Iets wat wij als volwassenen al veel te vroeg hebben verloren. Het oog van het creatieve, het bijzondere wat het gewone is geworden.
Worden als een kind.
In sommige opzichten moeten we dat gewoon blijven doen.

Het is regelmatig dat mijn kids, op een lege weekend- of vakantiedag, een moment van verveling hebben. Zelfs na een dag vol spel en lekker bezig zijn.
Gek genoeg. Zelf ben ik uitgeteld en heb zin in een bad en bed.
Ik verbaas me over hun energie en hunker naar actie.
Als ze dan weten dat de dag voor mams ten einde is, komt het scherm in beeld. Lui op de bank met Netflix in het vizier. Of de computer met zijn aantrekkingskracht.

Maar vandaag doen we het anders.

Laptopjes worden vervangen door kartonnen bouwplaten, gameconsoles maken plaats voor het geluid van geknipt papier en een computermuis wordt een verfkwast in hun handen.
Ik laat ze bouwen, creëren en leren. Met als inspiratiebron: de wereld om hen heen.

Ik ontdekte de kartonnen bouwpakketten op zonne-energie. En vandaag staat de pakketbezorger met een doos vol op de stoep.

Wat is Litogami?

Het begon allemaal met een simpel idee van Litogami: het combineren van kunst, educatie en duurzaamheid om kinderen op een speelse manier te laten leren over de wereld om hen heen. Wat hieruit voortkwam, waren unieke bouwpakketten die vooral het vraagstuk van duurzame materialen en energie belichten.

Een van de meest opvallende kenmerken van Litogami is het gebruik van gerecyclede materialen. Iets waar ik altijd voorstander van ben. Door afval om te zetten in creatieve en educatieve producten, draagt Litogami bij aan een meer circulaire economie en inspireert het anderen om bewuster om te gaan met hulpbronnen. Maar het gaat verder dan alleen het materiaal: het draait om de boodschap die wordt overgebracht.
Elk bouwpakket van Litogami vertelt een verhaal. Of het nu gaat om het bouwen van een mini-stad met kartonnen gebouwen of het ontwerpen van je eigen duurzame energiebron. Kinderen leren niet alleen over architectuur, wetenschap of natuur, maar ook over teamwork, creativiteit en probleemoplossend denken.

De bouwpakketten van huisjes, zelfrijdende auto’s en de vuurtoren zijn ook een leuke activiteit op een kinderfeestje. Vanaf een jaar of 7 zijn ze goed zelfstandig te maken. Het bouwen geeft al veel plezier en je hebt ook direct wat moois wat de kinderen mee kunnen nemen naar huis. De huisjes en de vuurtoren zijn goed te gebruiken als nachtlampje!

Dus terwijl ik hier zit, mijn gedachten varend tussen heden en verleden, moet ik glimlachen.
Ik weet dat de doos nog onuitgepakt staat.

Ik glimlach bij voorbaat al om mijn bouwers, spelers en ontdekkers.

Geef een reactie

Vragen?