Kinta

Oog voor fair trade

Kinta importeert interieurdecoraties uit Afrika en de Filipijnen. De Kinta-collectie ontstaat door een unieke symbiose van lokale producten en westerse ontwerpen. Kinta handelt volgens de principes van fair trade.

Oog voor producenten

Kinta doet graag zaken zonder omwegen en tussenpersonen, rechtstreeks met de producent. Kinta ondersteunt de producenten met training en advies. Voortdurend kijken we wat er verbeterd kan worden op het gebied van producten, productieprocessen en arbeidsomstandigheden.

Oog voor mensen

Kinta producten zijn gemaakt door mensen, niet door machines. En dus streven we naar goede arbeidsomstandigheden, eerlijke beloning en een waardig onderkomen voor de werknemers.

Oog voor ambacht en materiaal

Alle Kinta producten zijn gemaakt van natuurlijke en rest materialen die voldoende en duurzaam beschikbaar zijn in de gebieden waar ze worden ingekocht. De producten worden op een ambachtelijke wijze vervaardigd.

Oog voor design

Kinta besteedt veel aandacht aan de vormgeving van de producten. Twee keer per jaar wordt de collectie vernieuwd. Zo ontstaat een eigentijdse collectie die de laatste trends volgt.

Erkend fair trade

Kinta is sinds 1997 erkend als Fair Trade importeur door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels