DE SPAARPOT, HET BESTE EDUCATIEVE CADEAU OM TE GEVEN

spaarpot zonder opening, spaarpot kraamcadeau jongen

Het zit in ons.
We delen als volwassene graag lessen uit.
Verstopt in een cadeau.
De belangrijke dingen en waarheden van het echte leven in een educatief cadeau.

En daarmee staat de spaarpot op nummer 1.
Het is een van de dingen in het leven die ieder kind heeft.
We geven het als kraamcadeau tot op een 18e verjaardagsfeest. Het cadeau valt altijd goed en in de smaak.

Wat is een educatief cadeau?

Met een educatief cadeau leer je dus spelenderwijs een belangrijke vaardigheid aan. De basis meegeven van natuurwetten en wiskundige maten. De algemene kennis een boost geven en dat wordt ook meegenomen in de persoonlijke ontwikkeling. Dat klinkt positief, toch?
Het geven van een educatief cadeau voelt als verantwoord en bewust omgaan. Ze voorbereiden op het echte leven. En dat kan niet vroeg genoeg starten.
En dat is niet zo gek.
Immers, de basis van het leven wordt gelegd in de jeugdjaren. En dan niet alleen hoe je vuurtje stookt en hoe je (netjes!) in een restaurant eet. Veel meer dan dat. En omdat we weten dat er zoveel op het spel staat, leren we ze sparen.
Met een spaarpot.

Het liefst geven we ze de juiste balans mee. De gouden middenweg tussen ‘gat in je hand’ en ‘oppotter’. En het begint allemaal bij de spaarpot.

De spaarpot. Yep.

Er zijn niet veel dingen op de wereld die zoveel zelfbeheersing vragen als de spaarpot. Wie kent het niet? Spaar je voor een groot doel en voelt en rinkelt de spaarpot al zwaar? Ach, die anderhalve euro voor die vul-zelf-maar-in, die mis ikzelf niet eens.

Een spaarpot zonder opening

Een spaarpot met een gleuf voor in maar niet voor uit. Een spaarpot zonder stiekeme uithaalopening. Ken je hem al?
Voor degene die zichzelf niet kunnen beheersen of een ander wil verlossen van deze verleiding.
Het dwingt je twee keer na te denken voordat je tussendoor snoept. Want om nu een halfvolle spaarpot open te breken, dat doe je dan weer niet.

Laatst hoorde ik een mooi verhaal. En zoals zoveel mooie verhalen verdient deze ook om doorverteld te worden.
Het verhaal begint met een cadeau. Feestelijk ingepakt wordt de Nepalese spaarpot ontvangen. Een spaarpot in de vorm van een traditionele Nepalese vaas. Jari, want zo heet de ontvanger, zet hem als vaas naast zijn tv. In de veronderstelling dat de gasten die bij hem over de vloer komen niet weten dat deze decoratieve vaas zijn spaarpot is.
Regelmatig laat hij er een muntje invallen. Op een zekere dag weegt hij de spaarpot in zijn hand. Zwaar en vol genoeg om open te breken.
De euro’s en kleinere muntjes rollen op tafel.
Nu komt de verrassing van zijn gast aan het licht. Jari vindt lieve briefjes tussen zijn euromunten. Het ontstaan van een bijzondere relatie is geboren.

Zoals gebeurt met veel mooie verhalen wordt de inhoud aangedikt na de zoveelste mond die het doorverteld. Wellicht is dit verhaal er ook zo een.
Dat neemt niet weg dat ik blij wordt van zo’n verhaal.

Waar wordt de spaarpot zonder opening gemaakt?

In Nepal ontmoet ik Hari Bol. Hari is een enthousiaste pottenbakker die het vak van zijn vader heeft geleerd. Hari heeft het vak van zijn vader geleerd. Zijn vader weer van zijn vader. De vader van Hari staat bekend als een kunstzinnige man die zijn talenten en creativiteit in het pottenbakkersvak heeft gelegd.
Toch is Hari niet direct de pottenbakkerswereld ingegaan. Hij heeft een technische opleiding afgerond in India en is daarna toch teruggekeerd naar zijn roots in Nepal. Samen met zijn vrouw en kinderen maken ze de mooie producten van aardewerk, zoals onze spaarpotten zonder opening.

Hij is niet de enige pottenbakker in Nepal. Vooral in Thimi en Bhaktapur vindt je veel pottenbakkersfamilies.
Het werk van Hari Bol kenmerkt zich door de kwaliteit en de verzorging tot in de details. De inspiratiebron van Hari is het rijke culturele erfgoed van Nepal. Traditionele vormen zijn gebruikt die tot de Newari cultuur behoren. Deze cultuur is de oorspronkelijke cultuur van de inheemse bevolking
De spaarpot zonder opening als cadeau

Niet gek dus dat deze spaarpot zich bij ons onder de bestsellers schaart. Het wordt cadeau gegeven van 0 tot 70 jaar.
De spaarpot zonder opening heeft zijn meerwaarde in het echte karakter van de spaarpot. Je breekt hem open. Dat betekent dus tussendoor niet snoepen van de inhoud.
Een glimlach en stiekeme aanmaning geef je direct mee met dit cadeau.

Je geeft een motivatie mee en volhouden tot het laatst. Zelfbeheersing, geduld en nog meer goede eigenschappen.
Een mooie les deel je uit.
Niets is leuker dan dat.

HOE LEER JE JE KIND MET GELD OMGAAN? Over zakgeld en sparen

Geef een reactie

Vragen?